• Kandivali West Mumbai 400067, India
  • 022 39167251
  • support@email.com
February 11, 2021

RTI reveals 30% Taxpayers have not filed GST Audit Report for FY 2017-18 and 48% for FY 2018-19

by CA Shivam Jaiswal in GST

RTI reveals 30% Taxpayers have not filed GST Audit Report for FY 2017-18 and 48% for FY 2018-19

An Recent RTI Application has revealed the following information of filing status is GST Audit for last 3 years

Questions Asked

1. Number of GST taxpayer who are liable to file GSTR-9 & 9C (2 Crores) for the FY 2017-18.

Answer: GST taxpayer who are liable to file GSTR-9 & 9C (2 Crores) for the FY 2017-18 are 13,24,617.

2. OUT OF WHICH, Number of GST taxpayers (turnover above 2 crores) who have not filed GSTR-9 & 9C for the FY 2017-18 as on 31st December 2020.

Answer:

  • GSTR 9 :   3,49,099
  • GSTR 9C : 4,08,002

3. Non -filing percentage FY 2017-18. (S.N0.2/S.N0.1) FY 2018-19.

Answer: Non – filing percentage FY 2017-18 (S.N0.2/S.N0.1) FY 2018-19 are :­- FY 2017-18

  • GSTR 9 : 26.35%
  • GSTR 9C : 30.80%

4. Number of GST taxpayers who are liable to file GSTR-9 (2 Crores) & 9C (5 Crores) for the FY 2018-19.

Answer: Number of GST taxpayers who are liable to file GSTR-9 (2 Crores) & 9C (5 Crores) for the FY 2018-19 are :-

  • GSTR 9 : 18,27,308
  • GSTR-9C : 10,27,322

5. OUT OF WHICI I how many GST taxpayers have fled GSTR-9 & 9C on or before 31st December 2020 (also in percentage)

Answer:

GSTR 9 : 10,20,994
GSTR 9C : 5,25,489

6. Number of GST taxpayers who have not filed GSTR-9 & 9C for the FY 2018-19 as on 31st December 2020.

Answer: Number of GST taxpayers who have not filed GSTR-9 & 9C for the FY 2018-19 as on 31st Dec 2020 are :-

GSTR-9 : 8,06,314
GSTR-9C : 5,01,833

7. Non filing percentage – FY 2018-19. (S.NO. 6/S.NO. 4)

Answer:

GSTR 9 : 44.13%
GSTR 9C : 48.85%

8. Number of GST taxpayers who are liable to file GSTR-9 (2 Crores) & 9C (5 Crores) for the FY 2019-20.

Answer: Number of GST taxpayers who are liable to file GSTR-9 (2 Crores) & 9C (5 Crores) for the FY 2019-20 :-

GSTR 9 : 16,41,578
GSTR 9C : 8,86,914

9. OUT OF WHICH how many GST taxpayers have filed GSTR-9 & 9C on or before 31st December 2020 (also in percentage)

Answer:

  • GSTR-9 : 3,814
  • GSTR-9C : 56

Enter your email address:

Subscribe to faceless complainces